сряда, 23 ноември 2011 г.

Медени кексчета с орехи и канела

Тези кексчета са просто една хрумка, която е резултат от копнежите ми по Коледа, ароматите, които се разнасят из кухнята и настроението, което витае като коледен дух из целия апартамент. По това време на годината сякаш всичко става по-хубаво, по-добро, по-нежно, дори студът навън не ме дразни, а ме кара да се замислям за купищата сладки, които трябва да изпека и украся, за да направя един празник още по-красив.




Продукти (около 22 малки кексчета)
125 гр. меко масло
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. мед
2 яйца на стайна температура
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
100 гр. орехи

Приготвяне:

Мекото масло се разбива със захарта на пухкав крем. Разбива се на бавни обороти около 5 минути. Добавяме меда и разбиваме до хомогенност. Идва ред на яйцата, които се добавят едно по едно, докато добре се смесят. Накрая прибавяме прясното мляко и отново разбъркваме добре. В отделна купа пресяваме брашното с бакпулвера и канелата. Прибавяме на два пъти към течността, като не бъркаме с миксер. Целта е просто брашното и яйчено-млечната смес да се смесят. Не се притеснявайте, ако има бучки. Накрая се прибавят и натрошените на едро орехи. Може и да ги сложите цяла ядка, след като разпределите тестото по формичките. Тестото трябва да е малко по-гъсто от боза. Разпределя се във формички за мъфин и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна. За да останат сочни, е много важно да се прецени момента на готовност - вече са леко зачервени отгоре, образувало се е характерното куполче и клечката за зъби излиза суха. Не ги оставяйте прекалено във фурната, ще станат твърди, сухи и ронливи след като изстинат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena