четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Шоколадов мус с белтъци

Продукти за крема:
200 гр. натурален шоколад
300 мл. течна сладкарска сметана
4 белтъка
120 гр. масло
3-4 с.л. пудра захар
3-4 с.л. какао

Приготвяне на крема
В купа на водна баня разтопяваме черния шоколад. Като се разтопи, прибавяме около 100 мл. течна сметана. Бъркаме докато двете съставки се смесят добре. Накрая прибавяме маслото. След като и то се усвои от сместа, оттегляме от котлона и оставяме да се охлади напълно, но не в хладилник. Кремът се разбива до пухкавост с миксер.
Отделно разбиваме белтъците на твърд сняг с пудрата захар.
В трета купа разбиваме останалата сметана с какаото.
Смесваме охладената и разбита шоколадова смес със битата сметана. Като се смесят добре, прибавяме постепенно и внимателно белтъците, докато всичко стане пухкав еднороден крем.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Благодаря ви, че се отбихте при мен и оставихте нещо от себе си!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Viki's blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena